Week 13-2011

27-3

Vanmiddag hebben we een gast die met ons mee in de koets gaat. Hij is 65 jaar geworden en zijn kinderen hebben dit ritje voor hem met Cees geregeld. We brengen hem naar het Berghuis waar de familie op hem wacht om pannenkoeken te gaan eten. Hij treft het enorm met het weer, het is een super dag!
En even kijken bij Louis en Suzan in de wei.
29-3

Ik weet het natuurlijk al even. Maar iedereen mag het nu weten... Ik word oma! Maud en Erik verwachten hun eerste kindje. Ik ben supertrots en loop de hele dag met een grote Mona Lisa smile rond. Vandaag kreeg ik zelfs een felicitatiekaartje van Bert & Kitty. Maud voelt zich goed, ze heeft geen ochtendmisselijkheid gehad en ze krijgt al een heus buikje!
31-3

Naar Arnhem met een paar leden van de fotoclub. We hebben afgesproken om 19.00 uur voor straatfotografie. Dat wordt voor mij geen succes, het is me veel te donker. Ik vind toch dat je dat overdag moet doen.
2-4

Van Marcel een polaristiefilter gekregen die past op m'n pancakelensje. Mooi! Ben ik blij mee, een zinvol filter. Afhankelijk van hoe je hem draait, wel (linkerfoto) of geen (rechterfoto) effect.
En van de week had ik er zelf al een gekocht voor op m'n 31 mm lens. Het maakt echt wel veel verschil!
Vanmiddag een telefoontje van Louis. Of we een stukje willen meevaren? Hij komt langs Nijmegen en in Millingen aan de Rijn kunnen we dan weer van boord af. Natuurlijk wil ik dat!! Leuk, ik heb vroeger als kind veel mee gevaren met de ouders van Ira. Ik sommeer Cees als de sodemieter deze kant op te komen. Nou is er in die jaren natuurlijk wel het één en ander veranderd aan boord. Zo is er geen stuur meer in de stuurhut (maar het heet nog wel steeds stuurhut), maar zijn er allerlei andere middelen om het schip op koers te houden. Het lijkt wel een cockpit van een vliegtuig. Louis bedankt dat we een stukje mee mochten! Super!
Z'n maat aan boord. Hij reikt ons even de helpende hand, er is wat hoogteverschil tussen wal en schip.
Een goede verrekijker heb je wel nodig aan boord... Wat zie je eigenlijk? Een naakte man!!! Nou dat moet ik ook even zien ;-)
We krijgen een hele rondleiding, van woonhuis tot machinekamer en bij de boegschroef in het vooronder.
Er is iets wat in al die jaren nog niet veranderd is... de schoenen moeten nog steeds uit in het woonhuis. En her en der gaat het ook nog steeds achterwaarts de trappen af.
Beren spreken je in tegenstelling tot vrouwen niet tegen.... ;-)
In de machinekamer. Cees houdt de oren dicht vanwege het lawaai.
In de machinekamer van de boegschroef voor in het schip.
Dit is dus tegenwoordig "het stuur". Cees gaat onder supervisie van Louis een stukje varen.
Nog een collega en dan komt rechts Millingen al in beeld.
Konden we het in Nijmegen nog af met een helpende hand, hier in Millingen moet er toch echt even aangelegd worden en een ladder aan te pas komen. We zijn weer aan wal.
Louis gaat weer verder richting Duisburg. Omdat het schip nieuw is wil hij nog wel graag een foto met het schip er helemaal op genomen vanaf de wal. En als het zo uit komt nog een keer vanaf de waalbrug in Nijmegen.
Louis, ik heb er nog meer hoor met het hele schip erop! Bedankt voor de trip en behouden vaart!
Een collega.
De volgende keer mag je met mij mee een ritje in de bus maken! Ik kan je helaas niet laten rijden maar als passagier ben je meer dan welkom!
Grote grijns... Da's weer eens wat anders als paarden in het gareel houden!